Om Made by Wood

«Made by Wood ble etablert i 2017, av 3 norske snekkerverksteder med lange håndverktradisjoner; Hamran, Melby og Meling. Sammen tilbyr vi unike skreddersydde produkter i tre med eksepsjonell kvalitet – trapper, vinduer, dører, kjøkken og andre måltilpassede interiørløsninger. Vi legger stor vekt på kvaliteten i materialene vi velger og vet hva slags tre som egner seg til hva. Vi jobber tett sammen med arkitekter, interiørarkitekter, byggmestere, entreprenører og sluttkunde – på små og store prosjekter»

Melby Snekkerverksted AS

Melby er en tradisjonsrik familiebedrift som ble stiftet i 1952, har lang erfaring innen håndverk og trebearbeiding. I 1986 ble produksjonen spesialisert til trapper og trappeløsninger. I 1993 startet vi arbeidet med å eksportere til blant annet det tyske markedet. Melby gir en helhetlig vurdering av trapper og trappeløsninger, både når det gjelder individuell tilpasning, form, farge og stil. Melby har kontor og produksjon på nord-vestlandet, i Eide kommune. Eide ligger midt mellom Molde og Kristiansund, ikke langt fra Atlanterhavsveien.

Hamran snekkerverksted AS

Hamran har valgt sin egen historie og uttrykket “Hamrankvalitet” er skapt av kundene. Hamran vil gjerne leve opp til forventningen og blir satt på prøve hver eneste dag. 
Våre kolleger på Hamran trives med det. Hamran Snekkerverksted AS produserer kjøkkeninnredning, garderober, bad, møbler og det våre kunder måtte ønske seg av innredninger i sitt hjem. Hamran holder til på Sørlandet nærmere bestemt Snartemo i Vest Agder hvor Hamran produserer alt selv. Verdiene Hamran arbeider etter og som bedriften ønsker å måle seg mot er trygghet, respekt, involvering, individualitet og følelsen av å bli tatt hånd om av stolte, virkelige og sanne fagfolk.

Meling AS

Praktisk talt blottet for trær, men ikke hav og uvær. Allerede i 1866 startet tippoldefaren vår opp et båtbyggeri her på Kvitsøy. Han bygde små, solide fiskebåter tilpasset de barske forholdene her ute ved havet – noen finnes fremdeles og går under betegnelsen Melingsbåtene.

I 1948 gikk barnebarnet hans Thor Meling, vår morfar, over til å lage møbler, vinduer, dører og trapper. I dag er vi femte generasjon som driver fabrikken,

Skjønt fabrikk – det er egentlig mer et sammensveiset håndverksmiljø som utvikler skreddersydde vinduer og dører. Vi har lagt stein på stein med omtanke for detaljer, med en lidenskap for å bygge noe ekte og noe som varer – ofte i generasjoner.